Jump to content

BB10 feature-ökkel jön BlackBerry Androidja

2015. 08. 24. 14:00

A BlackBerry Venice elnevezésű szétcsúsztatható darabjáról sorban szivárognak ki az infók. A legfrissebb pletykák szerint a készülék ugyan a felszínen egy Android eszköznek tűnik majd, mégis sok minden jelen lesz a Venice-ben a BB10 örökségéből is.

A hírek forrása ismét Evan Blass (aka @evleaks), aki két animációt is közzétett a dolog működéséről egy fájllistával egyetemben, mely erősen arra utal, hogy a készülék feature-jei egy részét a BlackBerry 10 és a BlackBerry Experience Suite készletéből kölcsönözte.

A dolgok záróköve a BlackBerry Hub, mely valamennyi nyitott beszélgetésedet egybeolvasztja, ám emellé egységesített naptár, kontaktok és az alap feature-ökhöz tartozó egyedi alkalmazások járnak (notesz, feladatok).

Minden jel arra mutat, hogy a Venice nem csak egy AOSP készülék lesz, mely néhányszor szerényen utalgat saját BlackBerry gyökereire, hanem egy az egyben felvonultat majd mindent, amire a cég képes. Reméljük, valóban siekrül igazolni, hogy a modern BlackBerry élmény egyáltalán nem függ a vállalat saját platformjától.

Noha lehetséges, hogy a látott feature-ök egy része eltűnik vagy változik, mire a készülék kiadásra kerül, mégis valószínűnek tartjuk, hogy ez lesz az egyik legnagyobb pro-érv a Venice mellett annak érkezésekor.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra