Jump to content

Érkezik a Samsung Pay

2015. 08. 15. 16:00

A Samsung Pay, a koreai technológia óriásának mobilos fizetési rendszere, melynek a cég hazájában zajló tesztjéről korábban már írtunk. Az Unpacked esemény során a Samsung bejelentette, a Pay készen áll a bevetésre és már szeptember 28-án elérhetővé válik több országban.

A nagyszabású bemutató során rövid lehetőségünk volt megismerkedni a Samsung Pay opcióival az új Galaxy S6 Edge+ és Note 5 készülékeken. Kipróbálási lehetőség ugyan még nem volt, ám a Samsung előljáróinak bemutató demójából így is láttuk a lényeget.

Míg a Samsung Pay lehetőséget ad az NFC fizetésekre, csakúgy mint az Apple Pay, az igazi különbség ez után jön. A technológia képes utánozni a valódi mágneskártyák lehúzását, mely a Samsung által az év elején felvásárol LoopPay találmánya. Ennek köszönhetően a rendszer máris kompatibilis a boltok nagyon nagy töbsségével, hiszen a sztenderd kártyaolvasók tökéletesen megfelelnek az igényeinek. Nem kell többé NFC-vel felszerelt kasszákat vadászni (nem sokat találsz itthon…)

A Samsung Pay béta tesztje már augusztusban elkezdődik az USA-ban, melyről túl sok részletet még nem közölt a cég. A feature nem csak az új készülékek sajátja, de kompatibilis a Galaxy S6 és S6 Edge lehetőségeivel is. Sajnos a magyarországi kiadási dátumot még nem jelentette be a cég, ám bízunk benne, hogy a kényelmes funkció hozzánk is eljut.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra