Jump to content

Tokió hálóval harcol a „gonosz” drónok ellen

2015. 12. 11. 10:00

Mert az egyetlen, ami megállítat egy rosszfiút drónnal, az egy jófiú drónnal (és egy a drónra felszerelt hálóval). Tokió anti-drón osztaggal veszi fel a harcot a bűnözőkkel szemben.

A bűnüldöző szervek az egész világon aggódnak a drónok elszaporodása miatt. A repülő kütyük karácsony után még inkább el fogják árasztani a világ légtereit, ami komoly, újfajta kihívásokat és problémákat jelenthet, nem beszélve a lehetséges visszaélésekről és bűncselekményekről. Tokió ezért úgy döntött lép a probléma megoldása érdekében. Ez pedig jelen esetben egy anti-drón osztagot jelent, mely még a levegőben levadássza a bűnöző UAV-okat. Persze nem kell semmi véres leszámolásra gondolni egyszerűen csak befogják a rakoncátlankodó drónokat egy háló segítségével és begyűjtik őket.

Habár elképzelve a levegőben kergetőző drónokat mókás kép tárulhat elénk, valójában nagyon is komoly dologról van szó. Az UAV-ok szállíthatnak akár radioaktív anyagot, robbanószert, sőt akár fel is fegyverezhetők, így semmiképpen sem szabad félvállról venni az ellenük való védekezés kérdését.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József