Jump to content

Végre valahára megérkezett Netflix Magyarországra is

2016. 01. 07. 10:00

Kezdjük meg az első ingyenes hónapunkat – csábít a Netflix honlapja, de mindezidáig hiába. Mától azonban hölgyeim és nyulaim, kedves barátaim, sorozatrajongók, filmőrültek és persze többi kedves olvasónk, örömmel jelentjük, végre kis hazánkból is elérhető a Netflix szolgáltatása.

Az idei CES kütyüparádé még bőven tart, de már most is rengeteg érdekes újdonsággal és fontos bejelentéssel lepték meg az érdeklődőket. Azonban az olyan sorozatbolondoknak, mint jómagam a legeslegjobb hírrel mégis csak a Netflix szolgált. Végre elérhető a szolgáltatásuk Magyarországon is.

Aki esetleg még nem ismerné a Netflix egy amerikai multinacionális cég, mely félelmetes gyorsasággal terjeszkedik és bővül, akárcsak szolgáltatásai. A szolgáltatásukra pedig úgy kell gondolni, mint egy fix havidíjas internetes videotékára. Filmek, sorozatok, videók és más exkluzív tartalmak tömkelegéből válogathatnak az előfizetőik. A tartalmakat nem kell letölteni a gépünkre, közvetlenül az internetről megtekinthetők PC-n, laptopon, tableten vagy akár okostelefonon. Ráadásul akár egyszerre több eszközön is használhatjuk ugyanazt az előfizetést.

A tegnapi nap folyamán Las Vegasban Reed Hastion vezérigazgató hivatalosan is megerősítette a Netflix kelet-európai terjeszkedését. A hazai Netflix rajongók már azóta erre várnak, hogy 2009-ben a cég lefoglalta a magyar domaint. Mondhatni nem kapkodták el, de érthető is. Az európai terjeszkedést akadályozta az országonként eltérő törvényi szabályozás. De felejtsük el a múltat és örvendezzünk együtt, hogy a világ legnagyobb streamszolgáltatója végre beköltözhet a hazai otthonokba.

Maga a szolgáltatás már él és virul. Az egy hónapos ingyenes próba után 8-12 eurós (2500-3800 forintos) havidíj ellenében vehető igénybe attól függően, hogy milyen csomagot választunk. Ezután teljesen legálisan élvezhetünk többek között olyan kizárólag a Netflixről elérhető tartalmakat, mint a Narcos vagy a House of Cards című sorozatok, hogy csak néhány kedvencünket említsük.

A Netflix ma már nem csak, hogy vetélytársa, de komoly alternatívája is a hagyományos kábel és tv csatornáknak, ráadásul ezt még hazai pénztárcával mérve is baráti áron kínálják. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy jelenleg az angolul nem értőknek nem annyira buli a Netflix. Sem a honlap, sem pedig a tartalmak nem lettek lefordítva semmilyen mértékben, ám minden bizonnyal ez is már csak idő kérdése.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József