Jump to content

Zuckerberg vett egy jeges fürdőt

2014. 08. 14. 21:32

Mark zuckerberg, a legnépszerűbb közösségi portál alapítója és igazgatója egy jó nagy vödör jeges vizett öntött magára, miután New Jersey kormányja kihívta egy ALS-akció keretében. A kampány az ALS (amyotrophiás lateralsclerosis), más néven Lou Gehrig-betegség jelentőségére hívja fel az emberek figyelmét.

A kampány lényege, hogy bárkit ki lehet hívni a Facebookon, vagy akárhol, hogy vagy leönti magát egy jó vödör jeges vízzel, vagy adományoz az ALS-ben szenvedők támogatására. De a legjobb, ha mindkettőt megcsinálja. Ezek után nincs más dolga a kihívottnak, mint hogy posztolja a kihívást, és megnevezzen három másik embert, akiknek szintén végre kell hajtaniuk az úgynevezett ALS Ice Bucket Challenge-et. Zuckerberg is megnevezett három áldozatot: Bill Gatest, Sheryl Sandberget (Facebook vezérigazgató-helyettes) és Reed Hastingset, aki a Netflix vezérigazgatója és a Facebook igazgatói tanács tagja.

A Lou Gehrig-betegség nevét Lou Gehrig világhírű baseball játékosról kapta, akinek a karrierjének véget vetett a súlyos betegség 1939-ben. Az ALS-sel diagnosztizált betegeknek azok az agyban és gerincvelőben található idegsejtjei pusztulnak el, amelyek az akaratosan mozgatható izmok működéséért felelnek, a betegség sajnos végzetes.

A víruskampány nagy siker lett, a támogatások az ezerszeresére nőttek az akció kezdete óta.

Forrás: origo.hu / fotó: dailytech.com