Jump to content

Affinity Photo, a PhotoShop új kihívója

2015. 02. 10. 12:00

Az angol alapítású grafikusoknak és desegnereknek szánt szoftverekkel foglalkozó Serif bemutatta legújabb fotószerkesztő alkalmazását Mac-re, melynek célja, hogy az Adobe Photoshop uralmát megrengesse.

Az Affinity Photo béta kiadása a mai naptól publikusan elérhető és testvéralkalmazása az Affinity Designer vektorgrafikus designerappnak. Az app számos profi szintű raster eszközzel, CMYK-val (négyszín elkülönítés), LAB színekkel, Raw feldolgolgozással, 16-bit-per-csatornás szerkesztéssel, ICC színprofilokkal, Adobe Photoshop (PSD) formátum támogatásal és 64-bites plug-inekkel rendelkezik. A számos praktikus eszköz és opció egy elegáns, egyáltalán nem zsúfolt kezelői felületen helyezkedik el.

A szoftver még hónapokra van a hivatalos megjelenéstől, ám a cég már most elindította a bétát annak reményében, hogy visszajelzéseket gyűjthetnek a közösségtől, hogy mit szeretnének még az alkalmazásba a felhasználók.

Az Affinity oldalán te is jelentkezhetsz a bétára. Az Affinity Photo egyelőre nem működik Windows-on, ám a cég leszögezte, hogy a jövőben céljuk lesz egy ilyen változatot is készíteni, de csak azt követően, ha a Mac-re már minden készen van.

Amikor a szoftver elérhető lesz, a Mac App Store-on keresztül lehet majd exkluzívan beszerezni nagyjából 50 euróért. Ezt követően ellentétben az Adobe termékeivel, nem lesz szükséges rendszeresen előfizetni, sőt a frissítések is ingyenesek lesznek az első két évben.

A fotó alkalmazás és a vektorgrafikus szerkesztő mellett hamarosan érkezik a család harmadik tagja, az Affinity Publisher, melyet az év végére várhatunk.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra