Jump to content

Előrendelhető a Sony augmentált valóság szemüvegje

2015. 02. 17. 12:00

Mialatt a Google még mindig saját eszközének széles körben terjeszthető változatán dolgozik, aközben a Sony dupla munkát végez ugyanannyi idő alatt. Ennek eredményeként már itt is van a SmartEyeglass Developer Edition SED-E1 augmentált valóság szemüveg.

Az eszköz először csak tíz országban lesz elérhető márciustól, ám Angliában és Németországban máris elő lehet rendelni nagyjából 227 000 Ft-os áron.

A kissé nehézkesnek tűnő eszköz valójában mindössze 77 grammot nyom és képes kivetíteni egyszínű szöveget, szimbólumokat és képeket a látóterületeden. A fejlesztői változat egy kontrollerrel együtt érkezik, melynek része egy hangszóró, egy mikrofon, NFC és egy érintésszenzor a kijelző kontrollálásához.

A Sony emellett kiadott egy fejlesztői eszköztárat (software development kit, SDK), amivel lassan el lehet kezdeni kísérletezni. Továbbá a cég egy host appot is megjelentetett a Google Play-en, mely a olyan alkalmazásokkal látják el a SmartEyeglass, mint a beszédirányítás és a Twitter, Facebook, Gmail, RSS és naptárak elérése.

Sajnálatos módon az eszköz jelenleg kicsit otromba ahhoz, hogy publikusan viselni lehessen, ám joggal remélhetjük, hogy mire a fogyasztóköztönség kezébe kerül, addigra megfelel az utcai megjelenés íratlan szabályainak is.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra