Jump to content

Stetho a Facebooktól Android debugoláshoz

2015. 02. 19. 14:00

A fejlesztők gyakran beleszaladnak abba a problémába, hogy nehezen találják meg a gondokat okozó részeket a nagyobb natív kódokban, így nehézkessé válik javításuk. Ez a jelenség főként az Android fejlesztőit kísérti gyakorta.

A Facebook lehetséges, hogy megoldással tud szolgálni a fent említett problémára. A mai nap folyamán a cég bejelentett egy Stetho nevű eszközt, mely az Android kódok debugolására szolgál. A fejlesztők a Stetho-t használva hozzáférhetnek olyan adataokhoz, melyekből megtudhatják, mi zajlik Android alkalmazásaikban, miközben a Chrome Developers felhasználói felületét használják, mely számos Web fejlesztő számára ismerős.

A cég nyilatkozata szerint a Stetho egészen kevés beállítást követel a fejlesztők részéről a működéshez, majd máris nyomon követhetik a Chrome ‘inspect’ ablakában a hibákat.

A Stetho egyelőre még csak korai életszakaszában van, mondta a Facebook illetékese, ám hozzátette, hogy számos új feature még csak ezt követően fog megjelenni, több, más nyíltforráskódú Android projekt mellett.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra