Jump to content

Minecraft mint oktatási eszköz?

2015. 11. 17. 12:00

Amikor a Majong eladta 2,5 milliárd dollárért a Microsoftnak a Minecraftot sokakban felmerült a kérdés vajon az új tulajdonos, mit is kezd majd a szerzeményével. Nos erre az egyik válasz, hogy programozni tanít minket.

Egészen pontosan a gyerekeket célozza meg ezzel az új oktatási módszerrel a cégóriás. Mondhatni így játék a tanítás és a tanulás is. A Microsoftnál jól tudják, hogy a mai gyerekeknek a Minecraft az új Mario ezért örömmel fognak leülni és pozitív élmény lesz számukra a programozás alapjainak az elsajátítása. A szokásos point and click zúzás helyet a gyerekek áramköröket, parancsokat, kódtöredékeket építenek. Remélhetőleg ez majd segít megmutatni a fiataloknak, hogyan lehet egyszerre a programozás szórakoztató és hasznos is.

Akiknek volt szerencséjük megtapasztalni és még emlékeznek is rá milyen érzés volt, amikor az első programjuk „életre kel”, biztosan nem kell sokat magyarázni, mi is az, amit a Microsoft elsősorban meg szeretne tanítani a fiataloknak. Az alkotás öröme a Minecraft szíve-lelke, ezért is olyan tökéletes erre a feladatra.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József