Jump to content

Feltörték Jack Dorsey Twitter fiókját

2016. 07. 10. 11:00

Vannak igazán kínos dolgok. Például ilyen, amikor feltörik a Twitter vezérigazgatójának Twitter felhasználói fiókját a hackerek.

Egy igen bosszantó eset esett meg a Twitter CEO-jával, Jack Dorseyval a minap. A saját közösségi oldalának, a saját fiókját érte sikeres hackertámadás. A profil ellen „merényletet” az „OurMine” vállalata magára, sőt büszkén hirdették magukat a feltört fiók által közzétett tweet által. Korábba Szintén az OurMine volt a felelős a Google vezérigazgató Sundar Pichai, valamint Mark Zuckerberg Twitter fiókjának feltörésért is. De nem csak a tech cégek vezérei a célpontok, hanem a hírességek is. Katy Perry a magam 89 millió követőjével legnépszerűbbnek számító Twitterező fiókja is szintén ugyanilyen hackertámadás áldozata lett.

Aggasztó, hogy a jelek szerint tényleg senki felhasználói fiókja nincs biztonságban. A probléma minden jel szerint csak terjed és nem úgy tűnik, mintha meglenne az ellenszer. Mi is lehetne erre égetőbb bizonyíték, minthogy magának a közösségi oldalnak a vezérigazgatójának a fiókját is probléma nélkül feltudták törni a hackerek.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)