Jump to content

A Pokémon Go játékot használták csalinak a rablók

2016. 07. 11. 16:00

A Pokémon Go játék egyik legszuperebb nóvuma, hogy valóban kimozdítja az embereket otthonról, de persze ennek is megvan a maga árnyoldala.

Missouri állam O’Fallon településének rendőrsége arról számolt be, hogy néhány rabló a mobilos kiterjesztett valóságra épülő Pokémon Go játékot használja fel áldozatainak becserkészéséhez. Lényegében a bűnözők kinéznek maguknak egy a kis hadműveletükhöz ideálisnak tűnő Pokéstop megállót, ahova a játékosok felszerelésért érkeznek és aztán itt várnak az áldozatokra. Bár ezeket a jelentésben leírt bűnelkövetőket már elkapta a rendőrség, de így is érdemes tanulni a dologból. Mindig legyünk különösen óvatosak és körültekintők, ha ismeretlen helyen járunk. Ne feledkezzünk meg annyira a külvilágról a játék miatt, hogy nem mérjük fel, milyen veszélyek leselkedhetnek ránk.

Nem ez az első és minden bizonnyal nem is az utolsó, hogy a Pokémon Go játékosok rossz helyre tévednek. Nem is kell feltétlen bűncselekményre gondolni, egyszerűen csak félő, hogy az emberek egyáltalán nem néznek fel a telefonjukból és olyan helyekre sétálnak be, ahol egyáltalán semmi keresnivalójuk vagy baleset áldozataivá válnak a figyelmetlenségük miatt.

(Forrás: engadget.com)