Jump to content

Még két új könyvesboltot nyit az Amazon

2016. 08. 27. 13:00

Egyesek szerint a nyomtatott könyv halott, de legalábbis haldoklik. Nekik két új, egy chicagói és egy portlandi könyvesbolt megnyitásával mutat fityiszt az Amazon.

Habár bizonyos értelemben maga az Amazon is fenyegetést jelent egy független könyvesbolt számára. Igaz, vannak nála sokkal nagyobb veszélyek is, mint például a nyomtatóbarát könyvek árai és persze az e-könyv boltok. Bizony könyvesboltot vinni családi vállalkozásként nem egy egyszerű feladat manapság. Viszont szerencsére még most is sokan érzik mennyivel másabb egy igazi könyvet a kezükben tartani és azért akad ott még kereslet bőven e-könyv forradalom ide vagy oda. Az Amazon is így gondolkodhat, ezért a korábban bejelentett és novemberben Seattleben nyitó, valamint a New Yorkba és San Diegoba tervezett könyvesboltja mellé most hozzácsapott még egy chicagóit és egy portlandit. A boltok még javábban tervezés és kivitelezés alatt állnak, de arra nyugodtan fogadhatunk, hogy ezekben a boltokban bizony árulni fognak Kindle és Kindle Fire tableteket.

Az Amazon alapvetően online üzletet épített ki, de a jelek szerint látja az értékét a fizikai jelenlétnek is. Professzionális értékesítő szakemberek biztos szépen a fülünkbe is tudnák suttogni, hogy mik is egy valódi bolt előnyei az online áruházakkal szemben. Én csak annyi tudok biztosan, hogy van abban valami jó érzés, amikor az ember besétál egy könyvesboltba, levesz egy szimpatikus történetet a polcról, belelapoz, beleszagol és beleszeret. Reméljük ezt az Amazon boltjai is tudni fogják hozni.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)