Jump to content

Tanuljunk új nyelveket a Duolingo chatbotjával

2016. 10. 08. 18:00

Ma már nagyon sok féle módszer közül válogathatunk, ha új nyelveket szeretnénk tanulni, de nem mindenkinek válik be ugyanaz. A Duolingo Chatbotja viszont valami olyan, amivel mindenki nyugodtan tehet egy próbát, ráadásul ingyen.

A Duolingo már sokaknak ismerős lehet. Több mint négy éve már, hogy elindultak. 2013-ban a Google Play „Legeslegjobb” díját is bezsebelték, miközben a The Wall Street Journal is őket méltatta, mondván övék „Messze a legjobb ingyenes nyelvtanulási alkalmazás”.

A Duolingo érdekes, szórakoztató és ingyenes, olvashatjuk róluk. Tényleg látszik, hogy egy szépen kiforrott és működő módszerekkel operáló oldalról és mobilalkalmazásról beszélhetünk. Legyünk kezdők, halladók vagy épp csak szinten szeretnénk tartani a tudásunk, ez az oldal megoldást fog kínálni nekünk. S, hogy mi a legjobb az egészben? Egy árva lélekkel se kell hozzá élőben beszélnünk. Ez talán egyesek szerint rossz, de a szégyenlős emberek számára ez egy komoly előny lehet. Sokan éreznek szorongó érzést, ha egy valódi emberrel kell idegen nyelven kommunikálniuk. Ezt az érzést elfelejthetjük a programnak hála.

Persze a Duolingo 4 év után se állt le a fejlődéssel és ma már rengeteg új funkciójuk van. Ilyen például a Chatbot, amit megmondom őszintén én kétkedve fogadtam. Egyrészt ügye Chatbot? A Chatbotoknak van jövője, de momentán, ha valamit akarunk a géptől, akkor általában kiderül, hogy van rá jobb módszer, mint velük csevegni. Meg is lepődtem, hogy az egyelőre még csak szöveges kommunikációra képes Duolingo AI Chatbot valójában tényleg használható. A programozók adtak egy kis személyiséget is a gépnek, de elég rugalmas. Idővel hang alapú kommunikációra is felszeretnék készíteni a fejlesztők és akkor tulajdonképpen meg is lesz a tökéletes gépi nyelvtanárunk. Nem tudjuk mit mondjunk? Elakadt a beszélgetés? Semmi gond. Külön gomb áll rendelkezésre, hogy segítsen válaszötleteket adni, ha szeretnénk.

Ez az egész Chatbot dolog pedig már ingyenesen elérhető az iOS applikációból is. Keressünk rá a Duolingo-ra, próbáljuk ki az oldaluk, próbáljuk ki az applikációjuk (Google Play, App Store) és csodálkozzunk rá milyen könnyű is lehet a nyelvtanulás, ráadásul teljesen ingyen.

(Forrás: duolingo.com Kép forrása: play.google.com)