Jump to content

Európába is megérkezett a Mastercard szelfis fizetése

2016. 10. 16. 13:00

Applikációt megnyit, mosolyog, kacsint és már kész is vagyunk. Fizetve. Végre Magyarországon is használhatjuk a Mastercard féle szelfis azonosítási rendszert.

A Mastercard Indentity Check applikációja alternatív azonosítási megoldásokat kínál fizetéshez. Ilyen momentán az ujjlenyomat alapú azonosítás és a „kacsintós” arcfelismerős módszer. Sajnos a piacon jelenlévő okostelefonok közül még csak kevés rendelkezik beépített ujjlenyomat-leolvasó szenzorral, viszont már minden mobilon akad legalább egy kamera. Igaz elsőre kicsit butácskának tűnhet a gondolat, hogy minden egyes vásárlásunk jóváhagyásához meg kell állnunk lőni egy szelfit, de akinek kezére áll a fotózás annak rutinból jönni fog a dolog.

Hogy miért kell kacsintani? A rendszer így győződik meg róla, hogy egy valódi élő ember képét nézzük és nem csak egy nagyfelbontású állóképpel próbálják lehúzni a pénzt a számlánkról.

A Mastercard eme szolgáltatását 12 európai országra terjesztette most ki, köztük Magyarországra, de következő év elejére már világszerte elérhető lesz. Az új fizetési módszert nem csak biztonságosabbnak, de drámaian gyorsabbnak szánták. Meglátjuk, hogy válik be az életben.

 

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)