Jump to content

Repterekre szánt robotokat mutatott be az LG

2017. 01. 06. 10:40

Készüljünk fel rá, hogy néhány barátságos robottal fogunk összefutni a repülőtereken. Az LG rögtön két különböző robotot készített a reptéri életünk megkönnyítésére.

Az egyik mondja merre menjünk, a másik takarít utánunk. Az Airport Guide robot lesz az, amelyik elnevezéséhez hűen útmutatással szolgál számunkra a reptéri kalandjaink során. Eltévedtünk? Nem találjuk, hogy melyik kapuhoz kell mennünk? Azt se tudjuk melyik bolygón járunk? Semmi gond. Az LG robotja készségesen segít megtalálni rég elveszett lelki békénk és szükség esetén saját magunk. A robotot egyszerűen szóban leszólíthatjuk és feltehetjük neki kérdéseinket, melyeket készségesen megválaszol számunkra, vagy legalábbis megpróbál. Nem árt, ha témába vágóak maradunk és nem a gépek jövőbeni hatalomátvételéről kérdezzük. A robot elején lévő hatalmas kijelzőjéről ugyancsak lehetőségünk van leolvasni rengeteg hasznos információt. Jelenlegi tervek szerint angolul, mandarinul, japánul és koreaiul érthetünk szót mesterséges bajtársainkkal, akik igényeink szerint akár a célunkhoz is kísérnek minket a reptéren belül (máshova ne próbáljuk meg elvinni őket, mert abból baj lehet).

Másrészt az LG takarító robotja több kamerával, ütközőkkel és rengeteg szenzorral lett ellátva, hogy komfortosan flangáljon a reptéren fel-alá, miközben felporszívózza az emberek által eldobált szemetet Tekintsünk rá nyugodtan egy nagyobb Roomba porszívóként, de ne éljünk vissza az apró robot jóindulatával és inkább ne szemeteljünk feleslegesen a reptereken.

A robotokba mostanában nem lesz lehetőségünk személyesen belefutni, de az LG elmondása szerint mindkét segéd Szöul Incheon Nemzetközi Repülőterén fog feltűnni, még valamikor az idén.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)