Jump to content

Az Apple csatlakozott a Partnership on AI kezdeményezéshez

2017. 01. 30. 11:30

A Partnership on AI új alapító taggal bővült. Az Amazon, a Facebook, a Google, az IBM és a Microsoft után hatodikként társult be az Apple.

Nem rossz kis társaságot hozott össze a Partnership on AI, amely tulajdonképpen egy mesterséges intelligencia kutatócsoportot takar. A csoport még tavaly szeptemberben formálódott, hogy támogassa a kutatásokat, valamint lefektesse és terjessze etikai útmutatását, amikor is mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztések átláthatóságáról és a személyiségi jogok védelméről van szó.

A minap tett bejelentés tanulsága szerint az Apple már korábban is dolgozott a csoporttal, mielőtt hivatalossá tették volna a dolgot, de a cég mostantól teljes jogú tagként feszülhet a tech titánok között. Várhatóan a társulás további a mesterséges intelligencia kutatás területén élenjáró partnerekkel fog bővülni. A célok mindenképpen nemesnek tűnnek és a technológia biztonságos fejlődésének elengedhetetlen követelménye, hogy néhány alapvető dolgot leszögezzenek. Remélhetőleg hamarosan többet is hallhatunk a csoport tevékenységéről.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)