Jump to content

Nem voltak öngyilkos szándékai a szökőkútba fulladt robotnak

2017. 07. 30. 15:48

Az Egyesült Államokban, azon belül is Washington D.C.-ben történt, hogy egy Steve néven futó biztonsági őrként alkalmazott robot gondolt egyet és minden figyelmeztetés nélkül belevetette magát egy szökőkútba.

 

Első ránézésre mi fut át a komisz emberek huncut agytekervényein? Tessék.. itt az világ első öngyilkos robotja. Talán ha elengedjük a fantáziánkat, akkor tényleg el is tudjuk képzelni magunk elé, ahogy Steve hóbortos kis áramköreit megtöltik a sötét, depresszív gondolatok, s ráébredve saját létének céltalanságra, egy éles kanyart véve beleveti magát a biztos pusztulást jelentő szökőkút feneketlen mélységeibe. Persze a valóságban Steve a Kinghtscope nevű cég K5-ös modellje, akik miután belenéztek a robotjuk feketedobozába meg is tudták állapítani, hogy mi történt. Kiderült, hogy a robot szoftvere rosszul mérte fel a környezeti tényezőket és egyszerűen belecsúszott a szökőkútba. Na, bumm. Ez bárkivel előfordulhat, ha kicsit nem figyel oda, legyünk elnézők Stevevel, elvégre mégse arról van szó, hogy részegen ment be aznap, vagy ilyesmi.

A Kinghtscope egyébként nagyon korrektül járt el. 48 órán belül egy új robottal helyettesítettek a pórul járt robotot egy másikkal és biztosítottak mindenkit, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy hasonló tragédia ne történhessen meg a jövőben. Steve, nyugodj békében. Nélküled nem lesz ugyanaz a hely.

(Forrás: independent.co.uk Kép forrása: independent.co.uk)