Jump to content

A Facebook hírfolyam alkalmazkodni fog a kapcsolati sebességünkhöz

2016. 10. 22. 12:00

A Facebook nagyon rajta van, hogy a hírfolyamunkban számunkra érdekes dolgokat mutasson, csakhogy hiába, ha lassú a netünk, de már erre is jöhet a megoldás.

A Facebook hírfolyam-algoritmusa képes érzékelni a rendelkezésünkre álló kapcsolati sebességet és olyan tartalmakat mutatni számunkra, amikkel még meg tud birkózni, teszem azt a mobilnetünk.  Ez garantálja, hogy mindig látni fogunk valamit a hírfolyamunkban és nem csak szürke dobozokat. Igaz ez a „valami” lehet régebbi vagy legalábbis kevésbé aktuális, ne adj isten irrelevánsabb tartalom. Erre megoldásként a Facebook egy kicsit súlyozta a hírfolyamunkba kerülő tartalmak rendszerét. Az eredmény néhány régebbi érdekes hír, pár újdonsággal megfűszerezve, így mindig akad valami olvasnivalónk.

A közösségi oldal fejlesztői ezt az új súlyozási rendszert „kliens-oldali rangsorolásnak” nevezik és bizony az okostelefonunk processzorából falatozik. A legideálisabb persze az, ha megfelelő kapcsolati sebesség áll a rendelkezésünkre és az applikáció mindent zökkenőmentesen be tud tölteni, de ha mégse így van, akkor ez a kis változtatás a hírfolyam-algoritmusán egy nagyon előnyös dolog tud lenni mindenkinek.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: facebook.com)