Jump to content

Megkezdődik a legújabb Oculus headsetek kiszállítása

2014. 07. 02. 15:52

A virtuális valóság headsetek piacán élen járó cég lassan piacra dobja legújabb és legfejletteb modelljét, az Oculus Rift Dev Kit 2 elnevezésű csodamasinát, mely minden téren fejlődött elődjéhez képest.

Több mint 45 000-en rendeltek elő az Oculus legfrissebb VR (virtual reality) headsetjének prototípusára, a Rift Dev Kit 2 elnevezésű csomagra. A cég nemrég jelentette be, hogy a 350 dollárba kerülő hardver első hulláma elhagyta a gyár futószalagjait, és július közepére már meg is érkezhet az első tízezer darab a megrendelőknek. Esélyes, hogy a fennmaradó harmincöt-ezer termék kiszállítására már csak augusztusban kerülhet sor. A gyártók azonban azt ígérik, hogy dolgoznak a termelési ütem felgyorsításán, amit erősen megkönnyíthet a tény, hogy a céget nem is olyan rég felvásárolta a Facebook.

Az Oculus Rift DK2 minden tekintetben korszerűbb elődeinél, nagyobb felbontást kínál és sokkal realisztikusabb játékélményt. Az eszközt mindössze egy kábel köti össze a külvilággal, melynek végén USB és HDMI található, előbbi az energiaellátásért, utóbbi pedig a médiát küldi az headsetre.