Jump to content

Az Adidas az óceáni műanyaghulladékból készít cipőket

2015. 12. 09. 14:00

A környezetvédelem az Adidas-nak is szívügye. Napjainkban pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a nagy cégek sorra környezettudatos gyártási technológiával készült termékekkel állnak elő. Az Adidas a maga részéről ezúttal egy olyan újrahasznosított anyagból gyártott cipővel mutatkozott be, mely az óceánokban fellelhető műanyagszemétből készül.

Az Adidas már idén júniusban mutatott nekünk egy szinte kizárólag újrahasznosított óceáni műanyaghulladék felhasználásával készült cipőt. A termék megjelenését a Parley nevű szervezettel kötött partnerség fémjelezte, akik nem másról híresek, mint hogy világszerte harcolnak az óceánok megtisztításáért.

A mostani cipő egy újabb lépés az újrahasznosított anyagokból készült termékek technológiájának kibontakoztatásában. Az új cipő talprészét 3D nyomtatással újrahasznosított poliészter és halászhálók felhasználásával alkották meg. A cipő felső részét pedig óceáni műanyaghulladékból gyártják le. Az Adidas koncepciója egyrészt a teljesen környezetbarát lábbeli megalkotása (beleértve a csomagolást is), másrészt a cég reméli, a termék segít felhívni a figyelmet az óceánok szennyezettségének problémájára.

Egyelőre nem esett szó arról, hogy ezek az újrahasznosított, 3D nyomtatással készült cipők, hogyan jutnak majd el a fogyasztókhoz, ám a Parley és az Adidas is ezt már csak utolsó, mellékes apróságként jellemezte.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József