Jump to content

A Sony PlayStation VR fejese októberben landol a boltok polcán

2016. 03. 18. 12:00

A PlayStation VR szemüvege 2016-ban érkezik, jelentette be a Sony a GDC-n. A készüléket 400 euróért (400 dollárért, 350 fontért vagy esetleg 44 980 yenért) vásárolhatjuk majd meg, de lássuk mit is kapunk ennyi pénzért.

Igazából inkább, azaz érdekes, hogy mit nem kapunk meg ezért a pénzért. Első ránézésre a PlayStation VR fejes meglepően olcsónak tűnhet a konkurens eszközökhöz képest. Az Oculus Rift például 599 euróért lett beharangozva, még a HTC Vive esetében mindjárt 899 eurótól indul a legombolódás. Ha úgy érezzük, hogy valami itt nem stimmel akkor igazunk lesz.

A Sony PlayStation VR esetében nem kapunk hozzá kontrollert (Oculus Rift-hez se, de a HTC Vive-hoz már igen), se PlayStation kamerát, ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy a rendszer képes legyen követni a mozgásunkat. Ezeket úgy tűnik még meg kell hozzá vásárolni magunknak.

A PS VR, leánykori nevén Project Morpheus, a Sony válasza a konkurens virtuális valóság eszközeire. A PlayStation exkluzív hardver alapvetően jó kis vásárlótáborra számíthat tekintve, hogy 36 millió PS4-et adtak el a konzol 2013-as megjelenése óta. Az is igaz, hogy már most 230 fejlesztő készít tartalmakat PS VR-hoz, tudtuk meg Andrew House a Sony Computer Entertainment vezérigazgatójának nyilatkozatából. Durván 50 kész játék fog érkezni a PS VR megjelenésével együtt, ami biztatóan hangzik. Egészen biztosan sikeres termékről beszélünk, mégis ha összehasonlítjuk a konkurens cégek eszközeivel, akkor már nem is annyira csodálkozunk miért is ennyivel olcsóbb ez a csomag, mint a többi gyártóé.

A végfelhasználói verziója a PS VR-nak rendelkezni fog egy OLED kijelzővel, 5,7 inch képernyővel 1920x1080 felbontásra lesz képes, 360 fokos követéssel és kevesebb, mint 18 milliszekundumos késleltetéssel. Plusz támogatja a 3D hangokat is.

(Forrás: engadget.com)