Jump to content

Okosszemüveg? Ugyan… Okoslencse!

2016. 05. 05. 10:00

A Google Glass eredeti verziója nem lett valami nagy siker, de a keresőóriás nem tett le róla, hogy utat találjon a szemgolyónkhoz, így vagy úgy.

Egy új szabadalmi bejelentés szerint a Google kidolgozott egy módszert, hogy közvetlen a szemgolyónkba jutasson eszközt.

A szabadalmi bejelentés szerint az eszköz célja lecserélni a természetes szemlencséket. Ez a rossz látás kijavítására hivatott, de sokkal többre is képes, mint egy sima permanens kontactlencse. A Forbes riportja szerint az eszköz magában foglal egy elektronikus lencsét, ahogyan tárhelyet, szenzorokat és akkumulátort, valamint rádiókomponenseket, ami azt jelenti, hogy külső eszközzel is képes kommunikálni a további erőforrást igénylő feladatok végrehajtásához.

A belső akkumulátor látszólag benne él majd a szemgolyónkban. Hogy hogyan kap áramot? Ahogyan a szabadalom hívja „energia betakarító antenna” biztosít majd áramot az eszköz számára. Jelenleg elég vadul hangzik, hogy egy ilyen dolgot ültessen az ember a szemébe, legalábbis számomra, de mindenképpen új reményt jelenthet ez azok számára, akik a látásuk javításának lehetőségeit fürkészik a talán nem is olyan távoli jövőben. 

(Forrás: engadget.com)