Jump to content

A Roomba 960 az iRobot olcsóbb app-vezérelt porszívó robotja

2016. 08. 05. 13:00

A 900 dolláros Roomba 980 bizony sokak számára túl borsos ár egy ilyen eszközért, de erre a problémára válaszul itt az új Roomba 960.

A Roomba 960 mindössze 700 dollár és gyakorlatilag ugyanazt a koncepciót kapjuk, mint a drágábbik testvérkéje esetében. No, de akkor mi a beugrató? A 960-as modell ára azért lett keskenyebb, mert ebben egy régebbi típusú és gyengében muzsikáló motor került, valamint akkumulátorból is kisebb került bele. Viszont ez is WiFi-re kapcsolodik. Ezt is tudjuk programozni, hogy hogyan mászkáljon a lakásban és porszívózón. A lényeget tudja, csak kicsit gyengébben és 200 dollárral olcsóbban. Ez az árkülönbség már sarkalhat minket az új modell választására, de az is igaz, hogy ha tényleg csak a pénz számít meg, hogy Roomba legyen, akkor ott a Roomba 650-es modell, de ez már nem is Wi-Fis.

Az új modell jobb navigációs rendszerrel rendelkezik, amivel könnyebben adoptálódik a környezetéhez. A Roomba 960 képes a szenzorjai segítségével lokalizálni a „mocskosabb” részeket és a tisztítást a kritikusnak tűnő helyszínekre fokuszálni. 75 percig bírja egy feltöltéssel, ami nem is vészes a Roomba 980 120 perces idejéhez képest. Kérdés mennyivel merül jobban, ha macskát utaztatunk rajta? Az eszközhöz tartozó iRobot applikáción keresztül kapjuk a kütyühöz a frissítéseket és itt tudjuk beállítani a tisztítási programok paramétereit.

Ha megtetszett az eszköz és az árával is megtudunk békélni, akkor már csak egy rossz hírt kell megemésztenünk. A Roomba 960 momentán csak az USA-ban és Kanadában elérhető. Az európai és japán megjelenésre az év harmadik negyedévében kerül sor.

(Forrás: engadget.com)