Jump to content

Itt a LEIF, hogy kiokosítsa a legbutább bugyellárisokat is

2016. 09. 08. 16:00

Gyakran elhagyod a pénztárcád? Félsz, hogy kirabolnak és odalesz minden iratod? Semmi gond. Itt a LEIF, hogy segítsen és kiokosítsa a jó öreg erszényeket.

A LEIF egy olyan kis eszköz, amit arra találtak ki, hogy bármelyik egyszerű és hétköznapi pénztárcából egy igazi intelligens pénzes tarsolyt csináljon. Ezt pedig olyan pofátlan egyszerűséggel, hogy az már szinte fáj. Gyakorlatilag egy kis névjegykártya méretű cuccról beszélünk.. Szóval fogjuk ezt a kis kártyaszerű cuccot és beletesszük a brifkóba akárcsak egy igazi névjegykártyát. Ezután pedig, ha elhagyjuk valahol a pénztárcánk vagy ne adj isten vállalkozó szellemű egyének úgy döntenek, hogy alkalmi vissza nem térítendő kölcsönt vesznek fel tőlünk akaratunk ellenére, akkor csak előkapjuk az okostelefonunk és már látni is fogjuk hol váltunk meg a LEIF-nek köszönhetően immár eszméletlen okos szütyőnktől. Egyszerű nem igaz?

Azért a LEIF ennél jóval többet tud. Tulajdonképpen bluetooth kapcsolat segítségével csatlakozik az okostelefonunkhoz. A telefonon pedig egy a LEIF-hez készült alkalmazás segítségével különféle követési távolságot állíthatunk be, sőt pontosan láthatjuk, hogy milyen távolságra van tőlünk éppen az eszköz. Ez azt jelenti, hogy meghatározhatjuk, hogy milyen rádiuszon túl kezdjen el sipákolni nekünk a telefon, hogy elhagytuk a pénztárcánk. Mert ügye lehet csak letettük otthonunkban és ott van biztonságban, a másik szobában és erről nem szeretnénk figyelmeztetést. Viszont, ha már elhagytuk a lakást és fennmaradt a pénztárcánk, akkor arról nem baj, ha azelőtt tudomást szerzünk, hogy nagyon távol kerülnénk.

Ezen felül, ha nem is vesszük észre valamiért a jelzést, akkor sincs semmi gond. Egy pontos koordinátát kapunk az eszköztől a telefonunkra, arról hogy hol került a biztonsági zónán kívülre a LEIF és vele együtt a pénztárcánk.

Ami a technikai paramétereket illeti, a LEIF egy normál bankkártya méreteivel rendelkezik (85,60x53,98 mm) és csupán két milliméter vastag. Maximum 30 méter távolságig működik és az akkumulátora hozzávetőleg 1 évig bírja. Teljesen hajlékony és relatíve erős anyagból készült, aminek köszönhetően rendkívül strapabírónak mondható.

Ha megtetszett a dolog, akkor még 10 napunk van beszállni a kütyü Kickstarter kampányába, ahol már 35 dollár hozzájárulás után kaphatunk egy saját LEIF-et. A Projekt már elérte a kitűzött küszöbön így szinte biztos, hogy gyártásra kerül a termék, amit ha minden jól megy, akkor világ bármely pontjára kiszállítanak nekünk 2017. januárjára.

(Forrás: kickstarter.com Kép forrása: kickstarter.com)