Jump to content

Visszatér a boltok polcaira a legendás Teddy Ruxpin mackó

2016. 10. 02. 15:00

Tudom én a tervezők egy überszupercuki robot plüssmackó pajtást akartak készíteni, de én csak azt látom, ha az új Teddy Ruxpin szemébe nézek, hogy pont az ilyenek szoktak elszabadulni a Zs-kategóriás horrorfilmekben.

A Teddy Ruxpin egy automatizált gyerekjáték volt, ami egy beszélő plüssmedve formájában öntött testet. A medve képes volt mozgatni a szemét és a száját miközben bájos kis történeteket játszott le szalagkazettáról. Erre még azt mondta az ember, hogy egye fene, ha a gyereknek ez kell és az ördög se szállja meg a cuccot, akkor mi baj lehet belőle?

Aztán Teddy Ruxpin szemforgatva eltűnt egy időre, de ne merült a feledés homályába végleg. Most visszatért beépített 4GB-os merevlemezzel (kb. 40 történet fér így rá) és hatalmas kék LED szemekkel, amik szív és virág formát is képesek felvenni. Teddy szája most is mozog, de a gyerekek már a hozzákötött iPad app-ból is olvashatják a mackós történeteket, sőt a maci lábát megmasszírozva rávehetik egy kis éneklésre.

A cég csak jövőre tervezi piacra dobni az új macit, addig várnunk kell, ha egy ilyet szeretnénk a gyerkőcnek. Persze azért én azt mondom, hogy ha lehetőségünk van rá, inkább mondjunk magunk mesét a következő generációknak, a sátán mackója helyett meg szerezzünk be egy puha nem világító szemű alvótársat, amitől nem lesznek rémálmai a családnak.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: youtube.com)