Jump to content

Surface Studio – A Microsoft első all-in-one PC-je

2016. 10. 28. 09:00

A korábbi pletykák beigazolódtak és a Microsoft szerdai eseményén egy bivalyerős all-in-one konstrukciót mutatott be a nagyérdeműnek.

A New Yorkban tartott „Imagine What You’II Do” fantázianevet kapott Microsoft esemény a laptopokról és a virtuális valóságról szólt, de akadtak kivételek is, mint a Surface Studio, amely szintén megérdemli a figyelmünket. A redmondi vállalat eme all-in-on konstrukciója egyértelműen iMac riválisnak készült, de túl is tesz ellenfelén. A Surface főnök Panos Panay elmondása szerint kifejezetten akótoknak és szakembereknek tervezték a Surface Studio-t. A masina egy 28 colos PixelSense érintőképernyővel érkezik, ami csupán 12,5 milliméter vastag miközben 13,5 millió pixel megjelenítésére képes (ez 63 százalékkal több, mint amit a 4K TV tud). Továbbá érdemes megjegyezni, hogy a PixelSense képernyő 4500x3000 pixeles felbontást is elbír és lehetőségünk van váltani a DCI-P3 és az RGB színek között. Természetesen a Surface Studio Windows 10 operációs rendszerrel működik, ami hamarosan egy a tervezői munkára fókuszáló frissítést kap.

A Surface Studio már előrendelhető 2999 dolláros induló áron, amelyért a következő konfigurációt kapjuk: 6. generációs Intel Core i5 processzor, 1TB belső tárhely, 8GB RAM és 2GB GPU. Ha ez nem elég, akkor további 500 dollárért megkaphatjuk a Core i7 CPU-val és 16GB memóriával szerelt változatót. Ha pedig igazán a legjobb Surface Studio-ra vágyunk, akkor 4199 dollárt kell előkészítenünk, amiért Core i7 processzor, 2TB tárhely, 32 GB RAM és egy 4GB-os Nvidia GeForce 980 grafikus kártya jár. Az előredenelt készülékek érkezésére december 15-én számíthatunk.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)