Jump to content

2017 elején érkezhet a következő generációs Amazon Echo

2016. 12. 02. 15:53

Az Amazon még mindig azon van, hogy a lehető legjobban meglovagolja az Echo hangszórók sikerét. Az alsó árkategóriába odatettek egy Echo Dot készüléket, így már csak egy irányba lehet menni, mégpedig felfelé.

Képzeljünk el egy prémium Amazon Echo készüléket. A Bloomberg forrásai szerint már 2017 elején találkozhatunk is egy ilyen termékkel. Az se kizárt, hogy egy 7 inches érintőképernyővel lesz szerelve. Manapság mindenre aggatnak egy ilyen érintőképernyős kijelzőt. Ez a dívat, bele kell törődni. Viszont az Echo esetében egyáltalán nem is lenne butaság. Némi kis vizuális visszajelzés a naptárunkról, az időjárási adatokról és más hasznos információkról rögtön ott lehetne a szemünk előtt. Ez legitimálja a képernyőt. Az érintőképernyő pedig akkor jön jól ha ezekbe bele akarunk piszkálni, vagy például a hangerőt szeretnénk manuálisan szabályozni.

Persze felmerül a kérdés, hogy miért akarnék én matatni az Echo készüléken, ha meg is kérhetem Alexát, az Echo mesterséges intelligenciáját, hogy elvégezze nekem a szükséges változtatásokat, beállításokat. No, ez már egy fogósabb kérdés. Érzem is, hogy belesajdul a fogam, szóval inkább nem firtatom.

Árról még nem eset szó, bár a standard 180 dolláros Echonál biztos nem lesz olcsóbb. A Google Home feltűnése a piacon azért elindított némi árversenyt. Meglátjuk mire lesz elég.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: youtube.com)