Jump to content

Intelligens esernyőt építettek a korábbi Samsung mérnökök

2016. 12. 09. 10:00

Vigyünk esernyőt magunkkal vagy ne? Az örök dilemmának most vége! Az Opus One megmondja milyen lesz az idő odakint, mielőtt még elhagynánk a házat.

Valójában mindig is egy ilyen esernyőt akartunk, mint az Opus One, csak nem tudtunk róla. Különösen igaz ez, ha azon emberek közé tartozunk, akik gyakran kerülnek abba a szituációba, amikor az ajtónál állva mered valaki az esernyőjére, hogy vajon kelleni fog-e aznap vagy nyugodtan otthon hagyhatja.

Az Opus One bluetooth kapcsolat segítségével összeköthető az okostelefonunkal, hogy aztán minden reggel szállítsa nekünk a friss időjárási adatokat. Amikor eljön az ideje, hogy ki kéne menni, akkor csak egyszerűen meg kell rázni az esernyő markolatát és az azon lévő LED fény pirosan vagy zölden villan fel annak függvényében, hogy milyen időre számíthatunk.

Az esernyő ezen kívül még másra i jó. Képes az okostelefonunkra érkező értesítéseket rezgéssel jelezni. Az Opus van jelzi, ha az okostelefon és közte megszakad a bluetooth kapcsolat, ami pedig akkor jön kaporra, ha elszoktuk hagyni az esernyőnket vagy az okostelefonunk.

Az Opus One beépített akkumulátor helyett úgy lett tervezve, hogy 4 AAA elemet használjon, amikkel normál használat mellett egy évig elvan a cég elmondása szerint. A kütyü Japánban és Koreában már forgalomban van, de biztosra vehetjük, hogy hamarosan a nyugati világot is eléri.

OPUSONE from OPUS ONE on Vimeo.

(Forrás: theopusone.com Kép forrása: theopusone.com)