Jump to content

A Google Play mostantól az applikációk pontosabb méretét fogja mutatni

2016. 07. 26. 13:00

Nincs több találgatás. A Google Play már azt az aktuális tárhelyigényt fogja kiírni, ami a teljes egész applikációnak vagy frissítésnek szükséges.

Nem fogunk már véletlenül túl nagy applikációkat leszedni, s ezzel túlvállalni a tárhelykapacitásunk. Ha egy appnak 2,91 MB kell, akkor pontosan ezt fogjuk látni az applikáció adatainak részletezésénél is a Google Play oldalain. Ennek hála tudatosan megtervezhetjük, hogy pontosan mennyi adatot kell felszabadítanunk az eszközünkön, ha mondjuk a legújabb VR játékot szeretnénk gond nélkül telepíteni.

A még pontosabb fájlméreteken túl a Google kijön egy új Play Store algoritmussal is, hogy az applikációk frissítése még kisebb legyen. A legtöbb Android applikáció (98%) csak az APK fájlok változtatásait fogja letölteni és az új fájlokat összeilleszti a régiekkel. Ezzel az új algoritmussal, 50 százalékkal kisebbek lesznek a frissítések.

Végül a Google fejlesztette a tömörítési algoritmusát is, így a több gigás játékfájlok akár 12 százalékkal összébb mehetnek. Ha csúcskategóriás telefonnal rendelkezünk, akkor nem sokat fogunk észrevenni ezekből a változásokból, de az élhetőbb árú telefonoknál, ahol probléma a tárhely ezek a változtatások bizony nagyon jól jönnek.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)