Jump to content

Dupla akkuélettartam a Dysontól

2015. 03. 17. 16:00

Noha az angol Dyson elnevezésű cég eddig inkább porszívógyártásában jeleskedett, mintsem az akkumulátorok műfajában, mégis a vállalat azt tervezi, hogy 15 millió dollárt fektet egy olyan projektbe, mely a jelenleginél kétszer tartósabb okostelefonba való akkukat hozna létre.

A projekt vezetése a Sakit3 kezébe került, akik akkukkal foglalkoznak és a michigani egyetemről nőtték ki magukat nagy céggé. Az új lítium-ion elemeket szilárd halmazállapotot alkalmazó technológiára alapozzák, így reményeik szerint elemeik kétszer addig bírnák, mint a piacon kapható mostaniak az okostelefonokban. A Sakit3 megközelítése emellett biztonságosabb és költséghatékonyabb eljárásokat is kínálna a gyártók számára.

Az akkumulátor tartóssága olyasmi, amire manapság mindenki kénytelen odafigyelni, ám a jelenlegi lítium-ion technológia nem igazán tartott lépést a vele párhuzamos készülékekkel. Amilyen ütemben alakultak az okostelefonok és tabletek, annál inkább elmaradtak mögülük a kényelmes használathoz szükséges akkuk. A Dyson és a Sakit3 projektjének sikere esetén minden mobil eszköz profitálhatna.

Egyelőre nincs körülbelüli kiadási dátum se, ám egy ilyen nagy hatalommal rendelkező gyártó, mint a Dyson reméljük, hogy elegendő lesz ahhoz, hogy prototípusok sora helyett valóban, a piacon is megjelenjen az újdonság.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: mail2web.com és betanews.com

Írta: Ambróz Nóra