Jump to content

Áttörést hozhat az új szupervékony áramkör az IoT világában

2016. 06. 03. 10:00

A kutatók által kifejlesztett új áramkör mindössze 0,025 milliméter és fizikai adottságainál fogva nagyszerűen alkalmazható az egészségügyben használt eszközökhöz.

Félreértés ne essen, a mai hordható kütyük elképesztően okosak, de némelyik relatíve elég vaskos. Ennek a problémának a leküzdése vezette a mérnököket egy új vékonyabb és erősebb technológiának a kifejlesztéséhez. A Wisconsin-Madison Egyetem kutatói egy olyan hordozható áramkört fejlesztettek ki, ami a bőrön is hordható. Ez az új áramkör szupervékony, gyors, rugalmas ennél fogva tökéletes olyan vezeték nélküli szenzoros vizsgálati eszközök kifejlesztéséhez, amiket majd az egészségügy nagy sikerrel alkalmazhat.

Az ötlet persze nem új. Mindig is téma lesz egyre kompaktabb kütyüket gyártani, amihez persze egyre kisebb áramkörök is kellenek. Az áttörést pont a méretbeli különbség jelenti itt is. Eddig 0,064 milliméteres volt a legvékonyabb áramkör, de a Wisconsin-Madison Egyetem megoldása ennél jóval kompaktabb. Kíváncsian várjuk milyen új eszközök létrejöttét fogja segíteni ez az technológia.

(Forrás: engadget.com)