Jump to content

Natív 4K támogatást kapott Xbox One X-re a Forza Horizon 3

2018. 01. 15. 19:35

A Forza Horizon 3 egyike volt a Microsoft azon új játékainak, amelynél már beígérték, hogy az Xbox One X minden előnyét, köztük a csodálatos 4K felbontást is élvezhetjük majd. Nos, eddig kellett várni a dologra.

A Forza Horizon 3 eddig is rendelkezett HDR támogatással, de ezt a játék 1080p-ben maximalizálta Xbox One-on, még anno 2016-ban, amikor megjelent. Közben azért eltelt némi idő, meg lett a Microsoftnak egy újabb Xbox One X konzolja is a 4K ígéretével. Ezt az ígéretet szállították most le a fejlesztők a játék legújabb frissítésének keretében, de ez nem minden.

Az új patch a natív 4K támogatáson túl hozott még egy kis grafikai javítást is. Az árnyékok felbontásán, az autók karosszériájának tükröződésen és a környezeti textúrák általános minőségén is javít a folt, valamint a maximális látótávolság is növekedett.

Ezek az újdonságok és javítások vonatkoznak a két kiegészítőre is, a Blizzard Mountain és a Hot Weels DLC-kre. Továbbá Forza Horizon mostantól elvileg egy kicsit gyorsabban fog betölteni a konzolon, hála az Xbox One X jobb CPU és RAM felszereltségének.

A játékot fejlesztő Playground Games ezzel a folttal egyértelműen a vizuális részletekre fokuszált, szóval ne várjuk, hogy majd ettől 30 fps felé megy a játék, pedig az Xbox One X konzolok minden bizonnyal tudnának többet is, ha nem lenne a 30 fps lock.

(Forrás: www.vg247.com Kép forrása: www.vg247.com)