Jump to content

Döbbenetes számokat produkál a Fortinte: Battle Royale

2018. 01. 18. 21:41

Óriási sikert könyvelhet el az Epic Games és játékuk a Fortnite. A főként a free-to-play űzhető Battle Royale játékmódnak köszönhetően, mára már több mint 40 millióan játszák a játékot és ez még nem minden.

Amikor az Epic Games eredetileg bejelentette, hogy Battle Royale játékmódot készít a co-op zombis túlélős játékához, a Fortnite-hoz, akkor még az internet elég szkeptikusan fogadta. A Battlegrounds ekkor már rég megvette a lábát, így könnyű volt ráhúzni a Fortnite: Battle Royale ötletére, hogy csak trend-majmolás. Így néhány hónap távlatából és a stúdió által felmutatott népes játékosbázisból azonban már az látszik, hogy itt azért többről lehet szó, mint egy jól sikerült újramelegített töltöttkáposztáról.

Az Epic Games féle Fortnite: Battle Royale mostanra a második legnépszerűbb Battle Royale játéknak nevezheti magát, közvetlen a PUBG után. A játék elérte a 40 milliós játékost, amelynek negyede nagyjából egy hónap alatt jött össze, ráadásul már olyan is volt, hogy egyszerre több mint 2 millióan nyúzták a játékot. Ez a siker részben annak is az eredménye, hogy egy teljesen jól működő és ráadásul free-to-play Battle Royale játékmóddal büszkélkedhet a játék, amely az eredti recepthez még képes volt hozzá is tenni az egyedi építkezéssel. Persze ez még távolról se veszélyezteti a kategóriában messze első PUBG első helyét, de azt el kell ismerni, hogy a szkeptikusok tévedtek a Fortinte: Battle Royale kapcsán.

(Forrás: kotaku.com Kép forrása: kotaku.com)