Jump to content

Heroes of the Storm – Féljetek, mert megérkezett a voice chat

2018. 02. 22. 02:28

Tegnap hajnalban befutott a Battle.net-re a Heroes of the Storm 30.3-as frissítése, s vele a szokásosnak mondható tételeken túl implementálásra került a voice chat. Már csak az a kérdés, hogy hányan fognak ennek örülni?

Végül meglépte a Blizzard. Itt a voce chat. Lehet emésztgetni. A hivatalos fórumon már régóta ezen pörögnek az emberek. Sokak szerint teljesen felesleges, míg mások ettől várják, hogy új erőre kapjon a random emberekkel való csapatjáték. A játékosok oldaláról nézve igazából nem veszített ezzel senki semmit. A Blizzard nem erőlteti ránk az új funkció használatát. Alapból a voice chat be se kapcsol, ha idegenekkel játszunk, csak emlékeztet minket a játék, hogy van ilyen lehetőség. A beállításoknál találni fogunk egy auto join részleget, ahol megadhatjuk, hogy szeretnénk-e és ha igen akkor mely csatornákhoz csatlakozni automatikusan, pont mint Overwatch-nál, sőt még a default hotkey is ugyanaz push-to-talk-nál (0), mint a Blizzard lövöldéjénél.

Összeségében, aki attól félt, hogy majd egész meccs alatt a sipítozó csapattársakat kell hallgatnia, az tévedett, hiszen ahogy az várható is volt, egyáltalán nem kötelező használni a voice chat-et. Persze akkor jön a következő kérdés, hogy: oké, akkor nem veszítettünk semmit, de nyertünk-e valamit vele? Abszolút. A barátokkal és az ismerősökkel valószínűleg úgy is valamilyen külső programot fog a többség továbbra is használni, viszont eddig random játékosokkal két választásunk volt: vagy a pötyögős, időrabló chatre hagyatkoztunk, ami totál uneffektív volt egy csatározás közben, vagy felcsaltuk őket valamilyen vocie chat-re, de az meg idő és macera volt. Most alapból adott lesz egy beépített kommunikációs csatorna, ahol ráadásul kényünkre-kedvünkre pillanatok alatt leszabályozhatjuk, hogy kit akarunk hallani és kit nem. Nyílván így is lesznek emberek, akikkel öröm lesz a közös játék, meg olyanok is, akik totál haszontalan emberi lények, ezen a voice chat megléte vagy nem léte nem tud változtatni, viszont utat nyit a hirtelen kapott csapattársakkal való szorosabb együttműködésre, taktikázásra és gyors, hang-alapú kommunikációra. Próbáljuk csak ki, nem veszíthetünk vele semmit.

(Forrás: Blizzard Kép forrása: Blizzard)