Jump to content

Black Mirror 4. évad és egy tökéletlen év tökéletes lezárása

2017. 12. 29. 20:02

Így ünnepek idején, a karácsony és szilveszter között a napok percekké zsugorodva száguldanak el mellettünk, mi pedig még fel se eszméltünk igazán a mákosbejgli mellől, mire azon kapjuk magunkat, hogy már megint eltelt egy év. Persze igazából nem az idő telik gyorsabban, csak mi rongyolunk bele vészes sebességgel a naptári év végét jelentő sötétségbe.

Mert bizony a tél az egy ilyen sötét, nyomasztó dolog, pláne ha nincs közkivilágítás. Ilyenkor az emberek is hajlamosabbak úgy érezni magukat, mint az egyszeri malac kit nagykéssel vernek fel az ól kényelméből hajnalok hajnalán. Nem véletlen ijesztgettek ám ezzel a betyáros téllel több évadon át a Trónok Harcában. Tessék csak belebámulni a kinti sötétségbe, s ha nem vagyunk híján a fantáziának, akkor rögvest mi is megelevenedni látjuk majd legnagyobb félelmeink. Szerencsére itt van nekünk ellensúlyozásként a karácsony ünnepe, a béke, a szeretet és a boldogság fogyasztóvédelem által hitelesített megtestesülése. Félnünk nincs mitől családunk, szeretteink és a legújabb generációs okostelefonok, no meg a Google Asszisztens körében.. gondolhatnánk, de tévedünk. Akad ugyanis egy sorozat, amely ezt a vidám, szappanbuborék élettartamával rendelkező karácsonyi idillt képes egy perc alatt hazavágni és mégse tudunk elképzelni méltóbb zárást egy ilyen csodálatos évnek, mint amilyen 2017, minthogy betolunk hat új részt kedvenc disztópikus drámánkból. Köszönjük Netflix! Jöhet a Black Mirror negyedik évada.

Persze egy bármikor (legalábbis még a Disney meg nem veszi a Netflix-t is a Fox után) online megtekinthető sorozat miatt senki ne mondja le a szilveszteri programját, ugyanakkor A Netflix kiadott az új évad mellé egy kedves kis újévi trailert is, ami egyszerűen kihagyhatatlan, ha vágyja lelkünk a világvége hangulatú montázst. Az újévi előzetes a sorozat korábbi epizódjaiból, valamint a való világ képeiből lett összevágva, méghozzá úgy, hogy kihangsúlyozza: nincs már messze, hogy a képzelet és a valóság szülte világ összeérjen.

(Forrás: gamerguru.hu Kép forrása: Black Mirror)