Jump to content

Virtuális pénz oldhatja meg Izrael problémáit

2017. 12. 31. 19:41

Több állam, mintegy a létezésüket fenyegető valamiként tekint a kriptovalutákra, de ez minden jel szerint a legkevésbé se igaz, ha Izraelről beszélünk.

A kriptovaluta technológia lehet áldás is, nem csak átok. A Reuters forrásai azt állítják, hogy a Bank of Israel sokkal inkább potenciált lát a virtuális fizetőeszközökben, mintsem fenyegetést.

A virtuális pénzeszközök bevetése rögtön két problémát is orvosolhatna: gyorsabb fizetési rendszert tenne lehetővé, ugyanakkor csökkentené a forgalomban lévő hagyományos készpénz mennyiségét is. Éppen ezért, a hírek szerint Izrael kész megtenni a szükséges lépéseket, hogy saját kriptovalutát bocsásson ki, már akár 2019-től, amennyiben azt a bank jóváhagyja.

Ha Izrael meg is lépné, akkor az általuk bevezetett valuta nem meglepő módon igen szoros pórázon lenne tartva. Egy centralizált, biztonságos, a pénzügyi szabályokat tiszteletben tartó virtuális pénzre lenne szükség, ami semmiképpen se holmi szimpla bitcoin koppincsot jelent.

A Bank of Izrael nem kommentálta a hírt, habár könnyű rá okokat találni, hogy a kriptovaluta és a blockchain technológia miért lehetne vonzó az ország számára. Másrészt ellen is akadnak érvek bőven, nem is annyira technikai oldalról, mint inkább azért, mert az egész rendszernek a működése feltételezi, hogy az emberek és a vállalkozások megbíznának annyira a kriptovalutában, hogy használják is azt a hétköznapokban. Ez pedig manapság még igencsak problémás lehet.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)