Jump to content

Intel – A legjobb teljesítményre optimalizálják a játékokat az új iGPU driverek

2018. 02. 18. 14:10

Bár az Intel integrált GPU-ja soha nem volt különösebben erős opció a PC-játékok számára, de mégis sokan használják őket ilyesmire. Sőt, ami azt illeti, a Steam hardverfelmérése szerint az Intel iGPU-i a leggyakrabban használt grafikus processzorok között van. Éppen ezért az Intel úgy döntött, új funkciót vezet be a grafikus illesztőprogramjához ezeknek a felhasználóknak, ami majd automatikusan optimalizálja a játékok beállításait a jobb teljesítmény érdekében.

Ez az új funkció az Intel legújabb driver frissítésével kerül majd be, amit a Kaby Lake G chipek is megkapnak. Ezek a chipek jelentős teljesítménynövekedésre számíthatnak majd grafikus fronton, ezzel utat taposva maguknak az AAA játékok felé, legalábbis alacsonyabb beállítások mellett.

Az Intel új grafikus funkciója hasonló, mint amit az Nvidia GeForce Experince nyújt, amivel a programon keresztül lehetőségünk van automatikusan optimalizálni a játékok beállításait az adott GPU-hoz. Egy csomó nagyobb játék már támogatja is az Intel automatikus optimalizálását, beleértve az Overwatch, a GTA V, a Battlefield 1, a Call of Duty: WWII, a Destiny 2 és a League of Legends játékokat.

(Forrás: kitguru.net Kép forrása: kitguru.net)