Jump to content

Microsoft Mixer- Élő adásból vásárolhatjuk meg a játékokat

2018. 02. 21. 02:59

Pár hete a Microsoft körvonalazott néhány új tervet a Mixer nevezetű streaming-szolgáltatásához. Ezen elképzelések között szerepelt az úgynevezett Direct Purshases funkció is.

Direct Purshases, vagy ha úgy tetszik, akkor a Közvetlen Vásárlások funkció pontosan az lenne, mint aminek a neve alapján hangzik. Ezzel az új lehetőséggel a nézők közvetlen az egyes közvetítésekből vásárolhatnák meg a játékokat és DLC-ket. Az ötlet az, hogy nézd meg, vedd meg és mindenki boldog. A vásárlások technikai szempontból a cég webshopján keresztül bonyolódnának le, amiből aztán a streamerek is részesedést kapnának.

Az ötlet amolyan sok legyet egyetlen csapással. A Microsoft ezzel a lépéssel nem csak azt biztosítaná, hogy vonzóbbá tegyék a streamerek számára a platformjuk és így több nézőt szerezzenek, de azt is, hogy a streamelés nyomán megvásárolt játékok biztosan az ő áruházukon keresztül legyenek értékesítve. Hovatovább a nézők számára is egyszerűbbé teszi, hogy megszerezzék azokat a tartalmakat, amiket éppen szemügyre vesznek egy-egy adáson keresztül.

A streamerek a tőlük történő direkt vásárlásokból mindössze 5%-ot kapnak, ami nem különösebben sok, de remek visszajelzés a nézőktől a kedvenc csatornájuk felé. Jelenleg 5000-nél is több játék várja a vásárlókat, beleértve a Xbox, Windows 10 & Xbox Play Anywhere címeket és DLC-ket. A Direct Purshases funkciót minden Mixer streamernek külön, saját magának kell aktiválnia. Kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz népszerű a dolog.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Microsoft)