Jump to content

Intel – Megérkeztek a CPU frissítés javító frissítések

2018. 02. 22. 03:29

Újabb frissítést adott ki az Intel a Skylake, Kaby Lake és Coffee Lake lapkákhoz. Ha minden igaz, akkor ez már tényleg jó lesz, de persze mostanában semmi se biztos az Intelnél.

Emlékszünk, hogy mit ígért az Intel január elején a Meltdown és a Spectre botrány kapcsán? Nem? Nem csoda, mert nem verték nagy dobra, hogy végül hogy sikerült összehozni. A cég akkor még úgy látta, hogy hónap végére sikerül majd biztonsági javítást kiadniuk az összes érintett processzorijukhoz, és ezt meg is tették, de nem lett benne sok köszönet. A javítások több problémát okoztak, mint amennyit megoldottak. Kifagyó, kékhalálozó és végtelen újraindulási ciklusban rekedt gépekről szóltak a hírek, amik tovább tépázták az Intel egyébként is megcsorbult hírnevét.

Erre kellett lépjen valamit gyorsan az Intel, ami most meg is történt. Kiadták azt a frissítést, ami már tényleg megoldja (kopogjuk le gyorsan) a Spectre & Meltdown gondjainkat, anélkül, hogy továbbiakat okozna. Ezzel persze az Intel nem tudhatja még teljesen maga mögött a botrányt, hiszen perek sokasága vár rá és a frissítéssel egyben járó teljesítmény csökkenést se fogják egykönnyen elfelejteni a fogyasztók. Eljött volna az AMD ideje? Meglátjuk, hogy mit hoznak a következő generációs processzorcsaládok.

(Forrás: newsroom.intel.com Kép forrása: newsroom.intel.com)