Jump to content

Cortana végre összejött az IFTTT-vel

2018. 02. 18. 01:21

Az Amazon és a Google virtuális asszisztense mellett kevés rivaldafény jut a többieknek, pedig a Microsoft féle Cortana is szépen okosodik.

A Microsoft továbbra is arra törekszik, hogy Cortana helyet találjon magának az intelligens asszisztensek zsúfolt piacán, s bár funkciók hozzáadása terén nem mondanánk, hogy nyerésre állnak, de ez nem azt jelenti, hogy nem dolgoznak a képességeinek bővítésén.  Ennek bizonyítéka, hogy a mai nappal Cortana megkapta az IFTTT kompatibilitást, s vele 550 alkalmazással és eszközzel való összekapcsolódás lehetőségét.

Cortana továbbra is jócskán le van maradva néhány területen. Az IFTTT funkciókat a Google Asszisztense még 2016. októberében megkapta, míg az Amazon Alexája egy ével ennél is korábban, így a Microsoft virtuális asszisztense ezen a téren is csak sereghajtóként könyvelhető el.

Ugyanakkor a mostani fejlesztés mutatja, hogy a Microsoft igen is elkötelezte magát a hangasszisztenciájának versenyben tartása mellett, s bár momentán nem mondhatnánk, hogy dominálják az okosotthon piacot, de hiba lenne a konkurencia részéről alábecsülni a világ egyik legnagyobb szoftvervállalatát, amelynek termékei csaknem minden otthonban felelhetőek.

(Forrás: ifttt.com Kép forrása: ifttt.com)