Jump to content

Ötször gyorsabban töltenek majd a Samsung új akkumulátorai

2017. 11. 30. 02:24

Minden okostelefon felhasználó számára ismerős a kín, amikor sietni kéne, de a készülék még édesdeden csüng a töltőn. Szerencsére ezt hamarosan teljesen elfelejthetjük, hála az új grafén alapú megoldásnak.

A Samsung kutatóintézete kifejlesztett egy olyan új, grafénlabdának nevezett technológiát, aminek a segítségével 45%-kal nagyobb kapacitású és ötször gyorsabban tölthető akkumulátor egységek hozhatók létre, mint a jelenleg kaphatók. Mondani se kell, hogy a jelenlegi energiaszomjas készülékeknek (nem is beszélve a millió meg egy féle alkalmazásról) igazi áldás lenne egy ilyen akku, s vélhetően a többlet kapacitás teljesen új távlatokat nyitna meg a mobiltechnológiák fejlesztése előtt.

A kulcs a mesterségesen létrehozott grafén, amely kiváló vezetőképességgel, ugyanakkor mégis rendkívüli rugalmassággal bír. A grafén felhasználásával egyébként számos más területen is kísérleteznek, s sokan úgy látják, hogy ez lehet a következő évek technológiai áttöréseinek alapanyaga.

A Samsung kutatócsapata publikálta a grafénlabada működésének technológiai részleteit is, ami szabadon megtekinthető bárki számára. Ami tisztán látszik, hogy ez a technológia még igencsak a kezdeti szakaszban van és szinte biztos, hogy még nem számíthatunk rá mondjuk a következő Galaxy S9 okostelefonnál. Ennek ellenére izgalmas ez a hír és megéri majd várni ezeket az új akkukat, mert ez a technológia nem csak az okostelefonoknál, de potenciálisan minden más elektromos töltést igénylő eszköznél bevethető lesz. Képzeljük csak el mire lenne képes az elektromos autók akkumulátorával.

(Forrás: digitaltrends.com Kép forrása: pixabay.com)