Jump to content

Csak jövőre lövik ki a SpaceX Falcon Heavy rakétáját

2017. 12. 01. 06:46

A SpaceX Falcon Heavy rakétájának első kilövésé már egy jó ideje tervben van és még lesz is, mert többszöri hallasztás után, most egészen jövőre kellett elnapolnia a cégnek ezt a várhatóan emlékezetesnek ígérkező eseményt.

Lassan már nehéz lesz számon követni, hogy hányszor kellett elhalasztania a SpaceX Falcon Heavy rakétájának kilövését. Első körben még idén nyárra tervezte a cég a nagy eseményt, amit aztán átütemeztek novemberre, amiből december lett, majd most a következő év.

Persze egy ilyen nagy és erőteljes rakétánál, mint amilyen a Falcon Heavy lesz, annyira nem meglepő, hogy akadnak váratlan nehézségek, és bizony csodálkoztunk is volna, ha még a idén elindul a SpaceX rakétája a Marsra. Mert bizony Elon Musk ezt a rakétát a Marsra szánja, amivel ha csak jövőre is készül el, akkor is bőven beelőzné a konkurenciát.

Tegyük hozzá, hogy ha lesz is kilövés, akkor se garantálja semmi, hogy a rakéta elhagyja az atmoszférát. A Falcon Heavy kilövéséhez 27 rakétamotornak kell egyidejűleg beindulni, amiből egynél is bőven akadhatnak problémák, nem hogy ennyinél és egyszerre. Mindenesetre mi szurkolunk nagyon, hogy siker legyen a kilövés, na és persze annak is, hogy még a mi életünkben sor kerüljön rá.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Falcon Heavy and Dragon: Flickr)