Jump to content

Jony Ive elhagyta az Apple-t

2019. 11. 29. 21:00

A híres tervező eltűnt az Apple vezetői oldaláról, ezzel jelezve, hogy Cupertinóban töltött ideje véget ért. Ive 1992-ben csatlakozott az Apple-höz, és 1996 óta vezette a tervezőcsoportot.

Jony Ive utolsó napjának időpontja az Apple-nél eddig rejtély volt. A távozásáról kiadott sajtóközleményben csak annyi volt olvasható, hogy valamikor a későbbiekben, de még az idei év folyamán hagyja el a céget – írja a The Verge. Ive júniusban jelentette be elhatározását.

Néhányan azt állítják, hogy Ive már régóta otthagyta az Apple termékdizájncsoportját, mivel a figyelmét teljesen lekötötte a cég új űrhajóközpontjának tervezése és építése.

Az Apple Ive új tervezővállalata, a LoveFrom ügyfele lesz, amelyet a tervező régi barátjával és munkatársával, Marc Newsonnal együtt alapított.

Az Apple továbbra is profitál Jony tehetségéből, a közös exkluzív projektek, valamint az általa felépített ragyogó és szenvedélyes tervező csapat folyamatos munkája révén” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. A szoftver- és hardvertervezésért már Jeff Williams vezető menedzser felel.

Ezentúl minden szem a LoveFrom tevékenységére szegeződik. Ive és Newson régóta működik együtt, közös munkájuk eredménye például az Apple Watch is. Kis szerencsével talán végre kiderül, milyen lenne a már-már mitikus „Apple car” formatervezése. Ive és Newson már régóta vágyódik egy modern autó megtervezésére. A közös céggel pedig valóra válthatják régi álmukat.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)