Jump to content

ESL 2014 Köln - nagy nyeremények CS:GO-ban

2014. 08. 15. 20:41

Magyarországon viszonylag kevesen követik a kölni ESL CS:GO versenyeit, ami nem is lyan meglepő, ugyanis magyar csapatnak még sosem sikerült felkerülnie a profi csapatok világtérképére, meg úgy alapból nem alakult még ki nálunk az esport-kultúra. Az viszont nem kérdéses, hogy remekül megszervezték a bajnokságot, és a díjazásban is bőkezűek voltak a közösség tagjai.

A bőkezű azt jelenti, hogy a 250 ezer dolláros összdíjazásból 100 ezret kap meg az első helyezett CS:GO csapat. Ezért már bőven megéri gyakorolni és profi szintre fejleszteni CS:GO tudásunkat nem?

Az ESL (Electronic Sports League) Európa legnagyobb esport rendezvénye, 88 országból 34 ezer látogatót fogad be idén. Ennek keretében rendezik meg a Counter Strike: Global Offensive bajnokságot, melyben a világ legjobb néhány csapata csap össze. A tegnapi napon nagy csalódást okozott a Titan nevű francia csapat, azóta nem találnak magukra és mindössze egy győzelmet zsebeltek be azóta. A Fnatic és Team LDLC hozzák a papírformát, remek meccseket játszottak, nem lehetett őket megállítani, kellemes csalódást okozott a Cloud9 nevű amerikai csapat, mely a vártnál sokkal jobban szerepelt a meccseken. A német Hellraisers sem teljesített túl sól, mindössze egy győzelmet tudhatnak magukénak, azt is egy kevésbé ismert kis csapat ellen sikerült megszerezniük.

Maga az esemény remekül követhető, folyamatos élő közvetítést láthatunk twitch.tv-n, vagy akár a játékon belül is követhetjük GOTV segítségével, ilyenkor amellett, hogy halljuk a kommentátorokat magunk irányíthatjuk a kamerát is. Átlagosan 100-200 ezer néző van egyszerre a csatornán napszaktól és meccstől függően, ez azért nem egy kis szám, ebből láthatjuk, hogy nem egy apróság az ESL.