Jump to content

Könnyed, mechanikus gamer billentyűzet a Logitech-től

2015. 09. 29. 16:00

A mechanikus billentyűzetek már nem csak az oldschool PC felhasználók kedvencei, a gamerek körében is reneszánszukat élik. Mi a kellemesen kattanó billentyűetek hátránya? Általában meglehetősen nehézkes darabokról van szó. A Logitech azonban ezt a problémát is megoldotta a G410 Atlas Spectrum TKL esetében.

A 130 dolláros gamer billenytűzetről a könnyedebb, helytakarékosabb design érdekében lemaradt a jobboldali numerikus rész. Emellett sok más mechanikus klaviatúrával ellentétben a perifériából hiányzik a belső fém lap is, mely szintén nem kevés plusz súlyt ad más darabokhoz.

A Logitech szerint a Romer-G mechanikus switch-einek köszönhetően a G410 a billentyűk lenyomását 25%-kal gyorsabban regisztrálja versenytársainál és akár 70 millió leütést is kibír minden gomb (ez 40%-kal több, mint amit a konkurencia vállal). Az összesen 800 grammos G410 súlya csupán fele a Logitech nagyobb, G910-es billenytűzetének.

A gamer célközönséget szem előtt tartva a belső világítás sem maradhat el, mely nem csak dekoráció, de a billenytűzet éppen aktivált területeit is jelzi. Például egyes gombokat egy autós játékban kilométerórává tehetsz, melyek aktiválásukkor sebességedről adnak visszajelzést. Amennyiben más Logitech G eszközeid is vannak, mint a G633 headset vagy a G303 egér, akkor pedig akár szinkronizált fényshow-t is kreálhatsz.

A Logitech G410 Észak-Amerikába és Európába egyszerre, októberben érkezik.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra