Jump to content

Xbox One S vs. original Xbox One: Mi változott?

2016. 06. 14. 10:00

A Microsoft végre hivatalosan is megerősítette a 2016-os E3-on a készülő új Xbox projektet és bemutatta az Xbox One S konzolját.

Azt már tudjuk, hogy a Project Scorpio lesz az erősebb Xbox One, de arra még jövő karácsonyig várhatunk. Kérdés már csak az, hogy akkor miben jobb az Xbox One S, mint az eddigi Xbox One verzió? Első ránézésre rögtön egyértelművé válik, hogy az original Xbox One Slim verziójával nézünk farkasszemet. Az eszköz majdnem feleakkora, mint az eredeti konzol, de ez nem minden. Már a táp is belelett építve.

Persze azért az Xbox One már 3 éve a piacon van szóval azért egy kis tárhelybővítést is alkalmaztak. Az Xbox One S-be már 2 TB-os HDD-t is belegyömöszölhetünk. CPU, GPU és RAM tekintetében még nincsenek adatok, de valószínűleg hasonló teljesítményt adnak majd mint a nagyobb Xbox One. Az Xbox One S már bírja a 4K Blu-ray-t és HDMI2.0a, valamint IR blaster portot is kapott.

Apróság, de talán sokaknak döntő szempont lehet vásárlásnál, hogy változott a kontroller is. Átdolgozásra került, hogy elvileg kényelmesebb legyen, jobban kézre álljon. Érdemes azért kipróbálni előbb élőben valahol, hogy ne érjen minket váratlan meglepetés.

Ami még szintén az Xbox One S mellett szól a fentieken túl, hogy pont ugyan annyiba (299 dollárba) kerül, mint az original Xbox One konzol.

(Forrás: engadget.com)