Jump to content

Gusztustalanul jövedelmező Dota 2-t játszani az idén

2016. 08. 10. 13:00

Már most 20 millió dollárra rúg a Dota 2: Internatinal nyereményalapja és még mindig növekszik. Valakik bizony nagyot kaszálnak ezzel.

Ha azon tanakodunk, hogy profi e-sportolónak állunk, akkor itt a válasz, hogy melyik játékot kell választani feltéve, ha jól akarunk keresni. Legalábbis most nagyon így áll a dolog, ha a Dota 2: The International nyereményalapját nézzük. Az esport bajnokság eddigi történetének legnagyobb nyereménye jött össze, ami szám szerint 20 millió ropogós amerikai dollár. Ez kis hazánk szebb napokat is látott valutájának árfolyamán 5 610 534 860 Ft momentán. Ennek a töredékéért szerintem már megéri elindulni a profi gamernek. Igaz a nyertes csapat csak ennek egy töredékét foglya hazavinni. Szegényeknek be kell majd érni potom 8 millió dollárral, amit már meg se nézünk mennyi forintban, mert ilyen apró pénzért le se hajol a magyar ember. x)

Komolyra fordítva a szót ez a hatalmas növekvő nyereményalap a Batllepassek megvásárlásából jön össze, amit azért fizetnek a Dota 2 játékosok, hogy in-game cuccokat kapjanak a bajnokság alkalmából, valamint virtuális jegyet a rendezvény meccseinek megtekintésére, amik alatt további tárgyakat nyerhetnek. Az esemény évről évre sikeresebb, de az idei talán még a rendezők legvadabb álmait is sikeresen felülmúlta.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)