Jump to content

Az Nvidia rendezi India első Overwatch eSport bajnokságát

2016. 09. 19. 10:00

Hamarosan megrendezésre kerül az első hivatalos Overwatch bajnokság India lassan, de biztosan gyarapodó eSport közösségének.

Az Overwatch kezdetektől arra lett kitalálva, hogy a nemzetközi eSport közösség egyik versenyszáma lehessen. Ennek fényében nem meglepő, hogy a játéknak Indiában is akadnak komoly, a játékot versenyszerűen űzni kívánó rajongói, de az már igen, hogy nem kisebb név, mint az Nvidia áll be támogatóként rögtön az első indiai bajnokság megrendezése mögé.

Két dolog miatt is különösen érdekes ez a bejelentés. Az egyik, hogy az indiai eSport közösség relatíve kicsi, de oké az Nvidia lát potenciált a növekedésében a jelek szerint. A másik hogy az indiai FPS játékosok inkább Counter-Strike és Call of Duty orientáltak, ahogy erre a Tech Portal is kitér. Az, hogy az Nvidia ennek ellenére is beáll az Overwatch mögé, az azt mutatja, hogy hamarosan komoly átrendeződés mehet végbe az eSport iparban, amiből a Blizzard FPS játéka is ki fog követelni magának egy szép szeletet.

A bajnokság szeptember 23-tól október 8-ig fog tartani és ha elég figyelmet kap, akkor biztosra vehetjük, hogy további Overwatch tornák színhelyéül is szolgálhat majd India.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)