Jump to content

10 milliós előfizetői tábora lenne a World of Warcraftnak? A Blizzard tagad

2016. 10. 06. 15:00

Így kell egyszerre dicsekedni és szerénynek maradni. A Blizzard kiadott egy nyilatkozatot, amiben cáfolják a korábbi World of Warcraft előfizetésekkel kapcsolatos elszólásukat.

A World of Warcraft újra teljes lángon ég. A Legion kiegészítő hatalmas siker, de úgy tűnik erről nem szabad beszélni, legalábbis nem számszerűsítve.

Valószínűleg sose fogjuk megtudni, hogy pontosan hányan jöttek vissza WoW-ozni a Legion megjelenése után, mert a Blizzard korábban kategorikusan kijelentette, hogy már nem beszél ilyen számokról. Ennek ellenére egy Tom Chilton játékigazgatóval készült interjúról rebesgetnek a Redditen, ahol elméletileg elhangzott egy 10,1 milliós szám ebben a témában.

Utoljára a Blizzard tavaly novemberben beszélt hivatalosan a World of Warcraft játékosainak számáról. Ekkor 5,5 millióra becsülték az előfizetőik számát.

Azóta semmi. Viszont most kiadtak egy közleményt, amiben cáfolják, hogy Chilton erre vonatkozóan nyilatkozott volna. „Ez egy félreidézés, vagy valamilyen félreértés az újságíró részéről” árulta el a Blizzard a PCGamer magazinnak.

A Blizzard azt is hozzáfűzte, hogy már egy éve olyan szabályokat vezettek be, amelyek nem engedik, hogy az előfizetőik számáról beszéljenek és nyomatékosították, hogy Tom Chilton se tett ilyet.

Nagy kár, hogy nem beszélhetnek róla, pedig egészen biztosra vehetjük, hogy kiugróan eredményes a Legion. Már megjelenésekor mindent vitt az új kiegészítő a maga 3,3 millió példányos eladásával, amit az indulását követő 24 órában hozott össze. Aki a WOD után aggódott a World of Warcraftért, az most megnyugodhat egy időre. Még valószínűleg hosszú évekig fog minket boldogítani a világ leghíresebb MMORPG-je.

(Forrás: vg247.com / pcgamer.com Kép forrása: vg247.com)