Jump to content

Kemény kritikákat kapott a Mafia 3

2016. 10. 11. 12:00

Már elérhető néhány részletes beszámoló a frissen megjelent Mafia 3-ról és bizony azt kell, hogy mondjuk látott már jobb értékeléseket is a széria. A kritikusok nem kegyelmeztek a 2K játékának.

Biztos feltűnt már, hogy a Mafia 3 berobbant az online és a fizikai boltok polcaira is, de mégse nagyon jöttek róla beszámolók vagy kritikák. Ennek oka, hogy a 2K nem küldte ki a játék kódját a kritikusoknak csak az utolsó pillanatban. Valószínűleg ez se segítette a pozitív megítélést még, ha effektíve magához a játékélményhez nem is sok köze van. Ez pedig baj, mert a Mafia 3 nem kapott olyan jó értékeléseket a kritikusoktól, mit azt várni lehetett.

A Mafia 3 az 1960-as évekbe repít minket New Bordeaux városába, ami leginkább New Orleans egy képzeletbeli alternatívájára emlékeztethet minket. A rasszizmus és a tüntetések korában főhősünk Lincoln Clay történetébe csöppenünk bele. Lincoln hazatér a Vietnámi háború után és fogadott családja lévén belekeveredik egy klasszikus maffia leszámolásba. Innentől fogva életét a bosszú vezérli és mi pedig ennek megvalósításában fogunk neki segédkezni.

A Mafia játékok mindig is erősek voltak történetileg és az open world szinte csak körítés volt. A Mafia 3 ezen próbált változtatni, de talán ez hiba volt. Külön piros pontot érdemel a játék azért, ahogy Lincoln történetét bemutatja számunkra, de ezt most nem fogom elspoilerezni. Legyen elég az, hogy történetileg és annak tálalását tekintve teljesen rendbe van a Mafia 3, de akkor mi nem tetszett a kritikusoknak?

Egyrészt megjelenéskor PC játékosokat az fogadta, hogy a vadonatúj játékuk csak 30 FPS-en fut és ezen nem is lehetett módosítani a beállításoknál. Erre persze jött gyorsan egy patch, de nem változtat azon, hogy eleve nem így kellett volna kiadni a játékot. A másik és talán legtöbbet hangoztatott kritika, hogy a Mafia 3 GTA szeretett volna lenni és nagyobb hangsúlyt tenni az open world részére a játéknak. Ez elviekben szép, de a megvalósítás sokaknak nem tetszett. Érdemes beleolvasni az alábbi kritikákba, de azt azért szem előtt kell tartani, hogy a Mafia 3 mindezektől függetlenül egy nagyon jó játék lett és már csak a történet, a karakterek és New Bordeaux atmoszférája miatt is érdemes adnunk neki egy esélyt és saját véleményt formálni.

A Mafia 3 PC-re, PS4-re és Xbox One-ra jelent meg.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)